ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταβέρνες και εστιατόρια σε 8 χωριά που μπορείς να κάνεις και τη βόλτα σου

WIZ TEAM

Καμιά φορά σκέφτεσαι πού μπορείς να πας για φαγητό στην Κύπρο, συνδυάζοντάς το με βόλτα στα σοκάκια του χωριού, με ένα προσκύνημα, με αγορές από souvenir shops, με στάση για καφέ και γλυκό ή ακόμα και για ποτάκι.

Τα πλείστα χωριά προσφέρουν μόνο φαγητό σε ταβέρνες, ενώ είναι και ορισμένες εξαιρέσεις, κυρίως σε κεφαλοχώρια του νησιού, όπου προσφέρεται ένα φουλ «πακέτο» στους επισκέπτες.

Το ΟΜΟΔΟΣ είναι το χωριό που παραδοσιακά προτιμάται από τους γκουρμέ ταξιδιώτες, αλλά και από κόσμο που θέλει να περπατήσει στο χωριό, να πάει για προσκύνημα στον Τίμιο Σταυρό, να αγοράσει διάφορα από τα μικρομάγαζα και γενικά να περάσει επικοδομητικά τον χρόνο του. Μεζεδάκια θα βρείτε στον Κυρ Γιάννη, στο Κατώι, στην Αυλή του Θεμιστοκλή και στις Μαύρες Χήνες, για πιο ψαγμνένο μενού θα πάτε το εστιατόριο Πλαγιά του οινοποιείου Οίνου Γη, μπούκωμα θα βρείτε στα Αρκατένα Φωτεινής και στο Αρκατένο της Ελένης, ενώ τέλος μάθε πως και το George’s daughter & son προσφέρει brunch και διάφορα σνακ, αλλά και το ολοκαίνουργιο Terrazza Roof Bar. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το Κτήμα Γερόλεμο, ένα cozy bistro wine bar που προσφέρει ποιοτικά κρασιά, platters και brunch.

Η πολύ όμορφη ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ, παραδοσιακά μάς προσφέρει πολλές και δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις. Από τον Μύλο και τον Ληνό, μέχρι το Ποτζιή Ποδά και τη Δροσερή Ποταμιά, κόσμος (σχεδόν καθημερινά) προσπαθεί να βρει το ιδανικότερο μέρος για να σβήσει την πείνα του. Ο Ζούμος, ο Χρυσανθής, ο Άης Γιώρκης, αλλά και η Ταβέρνα Στου Ζοππή είναι κάποιες από τις επιλογές που υπάρχουν μέσα και γύρω από το χωριό. Κάτω από τον Μύλο ως γνωστό βρίσκεται το Corner Mill Cafe and Bar, για καφέ και ποτάκια by the river, όπως παρά το ποτάμι είναι και η φάση στο bar restaurant Galini.

Στα ΛΕΥΚΑΡΑ μπορείς να κάνεις 100 πράγματα, να πιείς καφέ, να βολτάρεις σε καταστήματα με τα σουβενίρ, να απολαύσεις παγωτό και γλυκό και φυσικά να γευτείς ωραίο φαγητό. Στο Agora Hotel βρίσκεται το Novel και το The Bar, για φαγητό και ποτό μεσημέρι και βράδυ, ενώ απέναντι βρίσκεται το Lefkara Da Vinci για ιταλική κουζίνα. Πολλές είναι και οι καφετέριες στο χωριό που προσφέρουν φαγητό, όπως το Καφενείο η Πλατεία, Η Μαρικκού που τα Λεύκαρα, το Καφενείο της Παρέας, το Coffee Yard και το Stone Lounge. Αν το ζητούμενο φυσικά είναι ένας νόστιμος μεζές, θα τον βρείτε δίπλα στον Κάτω Δρυ και στην ταβέρνα Στου Ρουσιά - Πλάτανος.

Στην επαρχία Λευκωσίας, πολλές είναι οι επιλογές για φαγητό και στον ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΒυζαντινό, ΠάνθεονΛουτράκιΠαλιό ΣινεμάΚαφεΟίνος, για platters αλλά και το προνομιούχο Nous, δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Σε πολύ hot προορισμό για παραδοσιακές γεύσεις έχει εξελιχθεί το ΒΟΥΝΙ τα τελευταία χρόνια, τόσο για το πολύ ποιοτικό φαγητό που προσφέρει όσο και για τα ωραία vibes που εκπέμπει. Ωραία ΕλλάςΤάκηςΒουνιώτικοΤαβερνάκι της Λένιας και Monte Vouni για κυπριακή κουζίνα, ενώ στο χωριό θα βρείτε φαγητό και στο Μαχαζάκι αλλά και στο Οίνου Στράτα. Το τελευταίο προσφέρει και μια μεγάλη ποικιλία από gin και ποιοτικά κρασιά.

Χωρίς αμφιβολία εξαιρετική επιλογή είναι και ο ΚΑΘΗΚΑΣ, η κοινότητα με τις περισσότερες ταβέρνες στην Κύπρο. Μεζεδάκια σε ΚυπάρισσοΓιάννηΠετραδάκιΣτέκι του ΠαναήΦύτοImogen’s Inn, ενώ φαγητό στο χωριό θα βρείτε και στα The Farmyard (ασιατική και διεθνή κουζίνα), Kathikas Square Gin Bar, και Sterna Winery.

Φωτογραφία: Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus / Stella Zavallis 

Είτε για κρεατομεζέ είτε για ψαρομεζέ αποφασίσεις να πας στον ΑΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ Λάρνακας, σίγουρα το σκηνικό αλλά κυρίως οι γεύσεις θα σε αποζημιώσουν. Ψάρι θα βρεις στον ανακαινισμένο Πεντάσχοινο, στη Λίμνη και στο Landa, ενώ ποιοτική κρεατοφαγία προσφέρουν ο Παλιομούχταρος, η Καλή Ευτυχία και Το Βάσανο. Σνακ θα βρείτε και στο Akakia Beach Bar στην παραλία. Στην περιοχή μπορείς να πας επίσης για μπάνιο, για βόλτα στο camel park του Μαζωτού ή για kite surfing, δροσιστικά ποτά kite surfing στο Kahuna Surfhouse.


Kahuna Surfhouse

Για ψάρι φυσικά, ένας είναι ο απόλυτος προορισμός στην επαρχία Λάρνακας, το ΖΥΓΙ! Οι επιλογές πολλές, δίπλα στο κύμα αλλά και μέσα στο χωριό. Santa ElenaCaptain’s TableΚαθαρή καρδιάΛοΐζος Κουμπαρής και Old Zygi, είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές στο απόλυτο ψαροχώρι του νησιού.