ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

WiZ 50 Best Restaurants: Τα highlights της περσινής εκδήλωσης και οι εκπλήξεις για φέτος

WIZ TEAM

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το WiZ Guide, ο κορυφαίος οδηγός διασκέδασης της Κύπρου, βραβεύει την ελίτ της κυπριακής εστίασης.

Η απονομή των βραβείων στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου και η ανακοίνωση της σειράς κατάταξης από το 1 ως το 50, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 8μμ, στο HILTON.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη απονομή των WiZ 50 Best Restaurants, η οποία να υπενθυμίσουμε πως έγινε τον Ιανουάριο του 2023 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, το WiZ Guide θα ανακοινώσει και πάλι τη σειρά κατάταξης της απόλυτης λίστας των κυπριακών εστιατορίων, η οποία προκύπτει από τις μυστικές και απροειδοποίητες γευσιγνωσίες των 12 κριτών του θεσμού, αλλά και μέσω της βαθμολόγησης που στηρίζεται σε σταθερά κριτήρια, βασισμένα σε αντίστοιχους κορυφαίους θεσμούς του εξωτερικού.

Η περσινή πρώτη απονομή των 50 βραβείων είχε πολλές συγκινήσεις, κυρίως μέσω των εκπλήξεων που περιελάβανε η λίστα. Μακριά από τακτικές δημοσίων σχέσεων, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος της ποιότητας και των ίσων ευκαιριών προς όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, το WiZ ανακοίνωσε πέρσι μια λίστα όπου ακριβά εστιατόρια συνυπήρχαν αρμονικά ακόμα και μικρά ταβερνάκια. Ακόμα περισσότερες εκπλήξεις θα έχει η φετινή κατάταξη των WiZ 50 Best Restaurants, τα οποία έχουν ανακοινωθεί ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ακόμα και στα ψηλά στρώματα, εννοώντας το Top 10.


Οι 50 βραβευθέντες των περσινών WiZ 50 Best Restaurants 2023, που έγιναν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η βραδιά φέτος θα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις. Αρχικά θα έχουμε μια εμπνευσμένη ομιλία από ένα πολιτικό πρόσωπο ο οποίος, ως άριστος γνώστης του τομέα της εστίασης, θα κάνει το δικό του statement εξ αφορμής του θεσμού 50 Best Restaurants. Μια ομιλία αντίστοιχης δυναμικής με αυτή που είχε κάνει πέρσι ο δις βραβευμένος με αστέρι Michelin Κύπριος σεφ Ανδρέα Άντωνα, με θέμα «Culinary art, the ingredients of the success». Στην εκδήλωση, όπως και πέρσι, θα παρευρεθούν φυσικά και προσωπικότητες από το ψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως επιπλέον από τα βραβεία που θα δοθούν στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια, τα οποία αναδείχθηκαν ανάμεσα στα σχεδόν 2000 εστιατόρια που είναι καταχωρημένα στο WiZ, ως μέρος των βραβεύσεων θα δοθεί άλλο ένα βραβείο-έκπληξη, το οποίο αφορά στη Βιωσιμότητα στη Γαστρονομία.

Με το πέρας του κυρίως μέρους του event, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι στο L’ Atelier Robuchon, ένα πάρτι-έκπληξη περιμένει όλους τους προσκεκλημένους στο HILTON. Δεν θα πούμε πολλά για αυτό το δεύτερο part της τελετής βράβευσης, για να μη χαθεί το στοιχείο της έκπληξης, παρά μόνο ότι το κομμάτι της διασκέδασης θα αναλάβει το εκρηκτικό La Luna Band!


Η Eleonora La Luna

Την ευθύνη για την παρουσίαση της βραδιάς θα έχουν και φέτος η editor του WiZ και ραδιοφωνική παραγωγός του LOVE FM Αφροδίτη Δερματά και ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Deejay Radio Δημήτρης Δερματάς. Με την ωραία ενέργεια που κουβαλούν και τη επί σκηνής χημεία τους, τα δύο αδέρφια θα μας μυήσουν και πάλι στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της κυπριακής γαστρονομίας.

Λίγες ώρες μείνανε λοιπόν για την απόλυτη γιορτή της γαστρονομίας στο νησί, η οποία όπως προαναφέραμε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 8μμ, στο HILTON.

Χορηγοί των WiZ 50 Best Restaurants είναι η Τράπεζα Κύπρου, τα νερά Acqua Panna και S.Pellegrino, το κρασί Παπαγιαννάκος και η Petrolina.


*Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου απεικονίζονται τα δέκα πρώτα βραβεία από την περσινή εκδήλωση, των WiZ 50 Best Restaurants 2022.