ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στην ταράτσα του μπαρ καλλιεργούμε βότανα και φυτά για τα ποτά μας»

WIZ TEAM

Το αγαπημένο fine drinking project της Θεσσαλονίκης, το Purovoku Project, που εμφανίστηκε μόλις πέρσι σε ένα στενό του κέντρου, κατεβαίνει στην Κύπρο για το 5ο Cyprus Cocktail Festival.

Το δημοφιλές cocktail bar εκ Θεσσαλονίκης είναι ένα από το δέκα μπαρ από το εξωτερικό και την Ελλάδα που συμπληρώνουν την 20άδα των μπαρ που έρχονται Κύπρο και εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία για ένα Q&A με τον συνιδιοκτήτη του Purovoku Project, Βαγγέλη Πενίκη.

Ποιο είναι το concept του bar σου;
Το Purovoku είναι ένα street bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με βασική φιλοσοφία το zero waste και τη βιωσιμότητα. Στηρίζουμε μικρούς παραγωγούς από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, δουλεύοντας αποκλειστικά με τοπικά και εποχικά προϊόντα. Τα cocktail μας προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή, ενώ στην ταράτσα του μπαρ διαθέτουμε θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούμε βότανα και φυτά για τα ποτά μας.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

Τα must try ποτά που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος στο Purovoku;
Όταν κάποιος επισκεφτεί το Purovoku, υπάρχουν τρία-τέσσερα cocktail που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσει. Πρώτο είναι το κλασικό Dry Martini, το οποίο σερβίρεται στους -15 βαθμούς για μια μοναδική, παγωμένη γευστική εμπειρία. Στη συνέχεια, το Negroni, το οποίο έχουμε αναβαθμίσει με ένα μείγμα από ενδυναμωμένα κρασιά και διαφορετικά vermouth, προσφέροντας μια πιο βαθιά και σύνθετη γεύση. Ένα must-try είναι το Trashionola, το οποίο αντιπροσωπεύει απόλυτα τη zero waste φιλοσοφία μας. Αυτό το cocktail δημιουργείται από τα «σκουπίδια» των προετοιμασιών, όπως φλούδες και κουκούτσια, με αποτέλεσμα να αλλάζει και να εξελίσσεται συνεχώς, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά. Είναι ένα μοναδικό ποτό που δεν βγαίνει ποτέ από τον κατάλογο, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του sustainability και της δημιουργικότητας του μπαρ μας.

Τι cocktail θα μας προσφέρετε στο Cyprus Coktail Festival;
Το cocktail που έχω ετοιμάσει είναι μια δροσιστική εκδοχή του κλασικού Tequila & Tonic, εμπνευσμένο από υλικά που μπορούμε να βρούμε στο μποστάνι του σπιτιού μας. Βασίζεται σε φρέσκια ντομάτα και εσπεριδοειδή, τα οποία προσδίδουν ζωντάνια και φρεσκάδα. Επιπλέον, το Amontillado Sherry προσθέτει βάθος και πολυπλοκότητα στη γεύση, ενώ το tonic ολοκληρώνει το cocktail, κάνοντάς το ιδανικό για τις ζεστές μέρες.

Info
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18:00 μέχρι αργά
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Cyprus Cocktail Festival 

Διαβάστε επίσης σε σχέση με το 5ο Cyprus Cocktail Festival:
Q&A: Dr. Stravinsky (Βαρκελώνη) - Cesar Montilla
Q&A: Vogatsikou | 3 (Θεσσαλονίκη) - Θωμάς Κανδυλιάρης
Q&A: Classique (Παρίσι) - Hugo Combe
Q&A: The Clumsies (Αθήνα) - Elvis Zeneli
Q&A: Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη) - Αλέξανδρος Σουρμπάτης
Το Nolan της Μυκόνου προγειώνεται στη Λευκωσία

Q&A: Tube & Berger (Γερμανία) >>DJs>>