ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Nolan της Μυκόνου προγειώνεται στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Για ένα μόνο βράδυ, το δημοφιλές μπαρ της Μυκόνου και συγκεκριμένα η Πόπη Σεβαστού έρχεται στη Λευκωσία για να μας φτιάξει ένα αξεπέραστο σε γεύση και αρώματα κοκτέιλ στο 5ο Cyprus Cocktail Festival.

Το Nolan προσγειώνεται στην Κύπρο ως ένα από το δέκα μπαρ από εξωτερικό και Ελλάδα που θα συμπληρώσουν την 20άδα των μπαρ του πιο σημαντικού φεστιβάλ στο είδος του στην Κύπρο και ένα από 15 καλύτερα cocktail festival στον κόσμο, όπως έχει ανακηρυχθεί από τον έγκυρο οδηγό «Drinks Feed»!

Σε μια προσπάθεια να μάθουμε για τη φιλοσοφία αλλά και για τα ποτά του αγαπημένου μυκονιάτικου μπαρ, ένα γρήγορο Q&A με την Πόπη Σεβαστού, bar manager του Nolanverse (Nolan, Proveleggios, Nolan Mykonos), σκεφτήκαμε πως ίσως είναι η καλύτερη ιδέα.

Περίγραψέ μας το κόνσεπτ του μπαρ σου.
Το Nolan Mykonos Bar βρίσκεται μέσα σε ένα εστιατόριο. Δεν είναι ένα απλό bar, γιατί το Nolanδεν είναι ένα απλό εστιατόριο και γιατί η Μύκονος δεν είναι ένα απλό νησί. Όπως ακριβώς λειτουργεί το εστιατόριο, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το μπαρ. Η μελέτη και η προετοιμασία για το μενού της καινούργιας σεζόν ξεκινάει από τον χειμώνα και ολοκληρώνεται στο RnD εργαστήριο που έχουμε φτιάξει στο νησί. Σχεδόν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι χειροποίητα, αξιοποιούμε εποχικά φρούτα και λαχανικά και εφαρμόζουμε τεχνικές που ακολουθούν τις τάσεις διεθνώς.

Το κοινό που μας επισκέπτεται έρχεται σχεδόν από όλο τον κόσμο -πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τα πάντα και σκοπός τους είναι να περάσουν όμορφα αλλά και να ζήσουν την εμπειρία του ελληνικού νησιού και της ελληνικής φιλοξενίας. Και αυτό είναι που προσφέρουμε στο Nolan Mykonos Bar.

Όταν έρθει κάποιος στο μπαρ σου ποια τρία-τέσσερα κοκτέιλ πρέπει να δοκιμάσει σίγουρα και γιατί;
To Nolan Mykonos Bar λειτουργεί ήδη δυο σεζόν και αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε σχεδιάσει περισσότερα από 60 διαφορετικά cocktails, μιας και ανανεώνουμε το μενού μας συνεχώς. Πολύ ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα των καλεσμένων μας βρίσκονται:

-Nolan Espresso Martini | Flavour: Sweet
-Tzatziki Gimlet | Flavour: Sour + Earthy
-Tsipouro in a Champagne Glass | Flavour: Savoury

Το εντυπωσιακό είναι ότι και τα τρία έχουν ως βάση τους το ελληνικό τσίπουρο. Στόχος μας άλλωστε είναι να προωθούμε τα ελληνικά αποστάγματα και από ότι φαίνεται το πετυχαίνουμε!

Τι θα πιούμε από το μπαρ σου στο Cyprus Cocktail Festival;
Για το Cyprus Cocktail Festival έχω σχεδιάσει ένα ποτό με Havana, μπανάνα και IPA beer. Θεωρώ πως αν έχεις αυτά τα τρία υλικά και τους φίλους σου η κάθε σου μέρα  θα είναι φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα short cocktail με πλούσια γεύση, ξινό και βυνώδες και σερβίρεται σε ποτήρι on the rocks.

Info
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18:00 μέχρι αργά
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Cyprus Cocktail Festival 

Διαβάστε επίσης σε σχέση με το 5ο Cyprus Cocktail Festival:

Q&A: Dr. Stravinsky (Βαρκελώνη) - Cesar Montilla
Q&A: Vogatsikou | 3 (Θεσσαλονίκη) - Θωμάς Κανδυλιάρης
Q&A: Classique (Παρίσι) - Hugo Combe
Q&A: The Clumsies (Αθήνα) - Elvis Zeneli
Q&A: Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη) - Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Q&A: Tube & Berger (Γερμανία) >>DJs>>