ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Creative Director του Ομίλου SPPMEDIA μάς αποκαλύπτει τα αγαπημένα του στέκια για έξοδο στην Πρωτεύουσα.

Εκτός από την πρωινή δουλειά του, στον ελεύθερό του χρόνο ο Γιάννος Ιωάννου είναι tattoo artist και εικονογράφος, ενώ επίσης απολαμβάνει πολύ τα ταξίδια, την εξερεύνηση νέων πολιτισμών, αλλά και την κουλτούρα του street food. Στο έργο του, ευδιάκριτο είναι το μινιμαλιστικό ιαπωνικό ύφος Ukiyo-e, από το οποίο ο ίδιος εμπνέεται.


Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Αν και creative director του Cyprus Cocktail Festival, όσο και να δοκιμάζω τα νέα trends στα cocktail πάντα επιστρέφω στα classic cocktails. Είμαι φαν του old fashioned, χωρίς κανένα twist στο συγκεκριμένο κοκτέιλ. Το απολαμβάνω Δευτέρες στην New Division, με ροκ ακούσματα από lost dogs.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Σίγουρα after work, ειδικά Τετάρτες και Παρασκευές, τη βγάζω στο Harley Owners Group club (HOG), που έχουν μια καλή γκάμα από IPA μπύρες. Επίσης, στο Rabbit Hop - beer shop.

ΓΙΑ STREET FOOD Δεν χάνω ποτέ τα μέρη που πάει ο Serial parties-Serial Griller, όπως Zonkey και Artnaldas. Επίσης, street food από το Jeffrey (Fogo & Brassa).

ΓΙΑ BURGER Όσα burgers και να φάω, η γεύση του Serial Griller (Γιώργος Κόκκιννος) με έχει κάνει να μη μπορώ να φάω δεύτερη φορά άλλο burger. Το burger του δεν το αλλάζω με κανένα άλλο.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Τις καθημερινές συνήθως παραγγέλνω στο γραφείο κχoffee project από Food Haus Mακεδονίτισσας. Σαββατοκύριακα, συνήθως αν μείνω Λευκωσία, πάω στο Kollaborative Coffee Roasters. Σημασία έχει ο καφές να είναι φρεσκοκαβουρδισμένος και εκεί τα παιδιά δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό. 

Ως ένας από τους 12 Κριτές των «WiZ Guide 50 Best Restaurants», σίγουρα η άποψή του αλλά και η αισθητική του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τον θεσμό.

ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ θα έλεγα ότι το μέρος που απολαμβάνω περισσότερο είναι η Μπέμπα. Το φαγητό έχει πάντα ίδια γεύση, δεν αλλάζει ποτέ η ποιότητα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ πάντα σε παραδοσιακά μαγειρεία. Αγαπημένο στη Στοά Κλόκκαρη, η Ευρούλα και για σουβλάκι take away από τον Νίκο στο Καϊμακλί.

ΓΙΑ ETHNIC Για κινέζικο δεν αλλάζω το Imperial στην Έγκωμη. Εκτός από τα απίστευτα γευστικά πιάτα, έχει πάρα πολύ καλό service και εύθυμο προσωπικό. Θα δεις ακόμα και τον ιδιοκτήτη, Βίκτωρα, να σερβίρει και αυτό λέει πολλά.

Instagram: @nmeisyou
 

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου