ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Γιάννης Αδειλίνης

WIZ TEAM

Υπήρξε για πολλά χρόνια αρχισυντάκτης σε διάφορα περιοδικά στο νησί, ενώ σήμερα είναι Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Deejay Radio (αυτή την εποχή τον ακούμε τα σ/κ, μεταξύ 08.00-10.00, στην εκπομπή Morning Vibes), Επιμελητής των ειδικών εκδόσεων της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» και Υπεύθυνος των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος».

Με την πιο κάτω λίστα του Γιάννη, που αφορά στα αγαπημένα του στέκια για έξοδο στη Λευκωσία, ολοκληρώνεται η 12άδα των Κριτών του θεσμού «50 Best Rastaurants», των ατόμων δηλαδή που μέσα από μυστικές γευσιγνωσίες έχουν αναδείξει τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου για το 2022.

Διάβασε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)


ΓΙΑ BRUNCH
Στο Paul στη Ζήνα Κάνθερ. Ωραίος χώρος, φωτεινός, άνετες καρέκλες, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες, προσεκτικά διαλεγμένα υλικά, και σωστή lemon pie, από τα αγαπημένα μου γλυκά που δυστυχώς δεν βρίσκω σχεδόν πουθενά. Για χωριάτικο brunch όταν είμαι προς Πάφο μεριά, σίγουρα στο Kika's Garden. Απενοχοποιημένη απόλαυση στην ύπαιθρο.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Όταν κατοικούσα στον Άγιο Ανδρέα πήγαινα συχνά στον Λεβέντη. Καθαρός, διαλεγμένο κρέας, σωστό ψήσιμο, μαστοριά στη σχάρα, πολύ καλή και η σιεφταλιά. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Αλάμπρα και με βολεύει το Souvlaki Brothers στο Δάλι και η φουκού στο σπίτι.

TΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ Σ/Κ όταν πάμε με τα νήπια στη Λευκωσία, περνάμε κι από το Jamie's Italian. Σταθερή ποιότητα, ωραίο ambience, ευρύχωρο, γρήγορη εξυπηρέτηση, με εξωτερικό ελεγχόμενο χώρο για τα παιδιά, μπορείς να φας σαν άνθρωπος χωρίς να είσαι στην πρίζα, λέμε τώρα…

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμια παίζουν με δημιουργικές, νόστιμες γεύσεις από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, με τεχνικές και γνώση στην εκτέλεση, καλές πρώτες ύλες κάποιες με ονομασία προέλευσης. Γοητευτικό και με ιδιαίτερα κοκτέιλ.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Στο Nuvolia στον Κόρνο. Δεν έχει μόνο μια από τις καλύτερες πίτσες του νησιού, είναι και σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Ιταλική προσέγγιση, λεπτό φύλλο σε ξυλόφουρνο, φρέσκα υλικά και ωραίοι συνδυασμοί. Το καλοκαίρι σε μια αυλή μέσα στα δέντρα, θυμίζει εξοχικό κέντρο μιας άλλης εποχής. 

Ο πολύπειρος Γιάννης Αδειλίνης είναι ένα από τα 12 άτομα της ομάδας των κριτών που μέσω ανώνυμων γευσιγνωσιών έχουν δημιουργήσει τη λίστα με τα «WiZ 50 BEST RESTAURANTS».

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Εκτός Λευκωσίας εξαιρετικός ο Κουτσονικολιάς στο Καλό Χωριό Λάρνακας. Αυθεντικό ταβερνάκι, τίμια κουζίνα, νόστιμα παραδοσιακά πιάτα με καρπασίτικες αναφορές, τοπικές πρώτες ύλες και εποχικά λαχανικά που αναδεικνύουν τις γεύσεις. Το καλοκαίρι σε με αυλή-νοσταλγία. Τρως, πίνεις και ευφραίνεται η καρδία. 

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ νιώθω ωραία κάθε φορά που πάω στο Il Bacaro. Cozy γωνιακό με τζαμαρία, εκτός κέντρου, με τον Ζένιο, τον ιδιοκτήτη, γνωριζόμαστε χρόνια. Έχει ατμόσφαιρα, βολικές γωνιές, υπέροχες μουσικές, κόσμο που μου ταιριάζει, ενδιαφέρουσες ετικέτες στα κρασιά, εξαιρετικό foie gras, νόστιμη pizza, μακαρονάδες που θυμάμαι και την επόμενη μέρα.
Εκτός πόλης, αυτή την εποχή μια βόλτα στα επισκέψιμα οινοποιεία μας είναι από μόνη της εμπειρία που σου μένει. Δοκιμάζεις τα φρέσκα κυπριακά κρασιά που μόλις εμφιαλώθηκαν αλλά και premium που δεν βρίσκεις στις κάβες. Δύο που μου αρέσουν είναι το Οινοποιείο Βλασίδης στο Κοιλάνι και το Οινοποιείο Τσιάκκας στο Πελένδρι. Πολύ καλά κρασιά, ωραία διαμορφωμένοι χώροι  γευσιγνωσίας και πανοραμική θέα στον αμπελώνα.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ στο Bar Souvenir, της ομάδας High & Wet, στον παλιό Στρόβολο. Επιτηδευμένα ανεπιτήδευτο, καθαρά ποτά, νόστιμα κοκτέιλ, ενδιαφέρουσα μουσική, vintage διακόσμηση που σε κάνει να την προσέξεις, κόσμος που βαρέθηκε το mainstream και θέλει κάτι άλλο.

Instagram: @yannisadilinis

Διαβάστε επίσης:
Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Αθήνα μου: Ντένη Καλλιβωκά
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Ερμιονίδα μου: Αφροδίτη Δερματά
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λευκωσία μου: Μιχάλης Μιχαηλίδης