ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Μιχάλης Μιχαηλίδης

WIZ TEAM

«Όποιο κι αν είναι το ζητούμενο -από ένα απλό σουβλάκι και street food επιλογές, μέχρι δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο και από καφέ μέχρι κοκτέιλ και κρασί, η Λευκωσία έχει σίγουρα πολλές συγκινήσεις να μας προσφέρει.

Όλοι οι κριτές του θεσμού ‘WiZ 50 Best Restaurants’ έχουν προτείνει όλο αυτό το διάστημα τα αγαπημένα τους εστιατόρια στην πόλη, οπότε σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησα να φτιάξω κι εγώ μια λίστα με ορισμένα από τα δικά μου αγαπημένα στην πρωτεύουσα».



Διάβασε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»

ΓΙΑ ΚΑΦΕ στο Caffe Nero για τέλειο Americano ή στο Swimming Birds με το υπέροχο σκηνικό. Αν είναι για take away, τα Coffee Berry είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά και ο καφές των Kxoffee Project (συνήθως από Food Haus).

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο Kuzuba. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Crispy Bite, το Wine Sausage και το Πουρέκι με γέμιση από βοδινό, συνδυάζοντας με παλαιωμένη ζιβανία ή ένα από τα διαλεχτά κρασιά του wine list.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ στο Σπήλαιο (στη Δευτερά), στο Πάρκο (στον Αρχάγγελο) και φυσικά στα Σόζουμα (στους Εργάτες). Take away ή και επί τόπου!

ΓΙΑ ΜΕΖΕ σε ένα από τα Ταβερνείο το Ιστορικόν και Στου Ρουσσιά, στον Άγιο Δομέτιο. Λόγω διαμονής στα Λακατάμια, συχνά επιστρέφουμε και στις Μαγείρισσες, μια ταβέρνα που αγαπάμε ιδιαίτερα! Αν το ζητούμενο φυσικά είναι βγούμε λίγο εκτός, τότε ο Ποταμός της Μηλίτσας στο Καμπί του Φαρμακά και ο Ταμπλιός στην Αθηένου είναι πάντα ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα

ΓΙΑ DINNER στο Tocayo ή στη Mayiopoula, δύο εστιατόρια των οποίων το μενού υπογράφει ο Andrew Tzo. Επίσης, στη Μπέμπα, αφού ο Βαρνάβας κάνει θαύματα στην κουζίνα. Και φυσικά, στο Jasmine (στη Λακατάμια), το οποίο πλέον προσφέρει και τέλεια rolls.

Πολλά από τα εστιατόρια που επισκέπτομαι συχνά χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία διαχείρισης κρατήσεων WiZ BookOnline, οπότε πλέον η κράτηση σε ένα από αυτά είναι πλέον παιχνιδάκι, αφού γίνεται πανεύκολα, με ένα κλικ από το κινητό.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ σε ένα από τα Da Paolo, Pizza MiaCrosta Nostra και Pinolo.

ΓΙΑ BURGER Στο Burger Shop, στο κέντρο, αλλά και στο Moondog’s, συνδυάζοντάς το με μία από τις δεκάδες μπύρες και δη με τις υπέροχες IPA.

ΓΙΑ SUSHI από το Sakuraya (στο Παλιομέτοχο), αφού ο Γιώργος φτιάχνει το πιο νόστιμο sushi της Λευκωσίας. Ειδικά τα rolls με ψημένο χταπόδι είναι «λουκούμι». Το Sakuraya δουλεύει μόνο με take away και delivery.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ στο Vino Cultura, με τις πολύ νόστιμες και value for money επιλογές to share. Επίσης, στον Κασκαντέρ στα Λύμπια, όπου εκτός από κρασί, μπορείς επίσης να απολαύσεις ζιβανία, κοκτέιλ ή άλλα spirits, σε ένα υπέροχο μπαρ βγαλμένο από ταινία.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ στη New Division, αλλά και στο Moondog’s.

ΓΙΑ LIVE στην Καρδιά του Μάγκα, στην Παλλουριώτισσα, με τον ωραίο μεζέ και τα ωραία ρεμπέτικα άσματα. Πολύ καλό είναι και το live που συχνά διοργανώνεται στην ταβέρνα Εν τη Πλατεία, στην Αγροκηπιά.

ΓΙΑ VEGAN / VEGETARIAN στο Inga’s Veggie Heaven, στη Χρυσαλινιώτισσα, αλλά και στο Evergreen, στον Δημοτικό Κήπο.

ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ συχνά επισκεπτόμαστε την κοντινή Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, για καφέ και Boukkoma, τα Πέρα Ορεινής για brunch στο Jinco, αλλά και τον Πολύστυπο για καλή σχάρα και πανέμορφη θέα στο Πάνθεον.

Instagram: michailisquared

Διαβάστε επίσης:
Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Αθήνα μου: Ντένη Καλλιβωκά
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Ερμιονίδα μου: Αφροδίτη Δερματά
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος