ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Meraki Market Cafe: Για τους μερακλήδες του healthy food και τους vegan

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

To Meraki Market Cafe άνοιξε το 2018, με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη μεράκι.

Η λέξη «μεράκι» έγινε τάση και viral στο εξωτερικό, χτίζοντας μια νέα φιλοσοφία με ελληνικές ρίζες, προτρέποντάς σε στην ουσία να ενεργείς με πάθος, δημιουργικότητα και ψυχή και να βάζεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε ό,τι κάνεις.

Και αυτό ακριβώς κάνουν στο Meraki Market Cafe, από τη διακόσμηση μέχρι τα μενού. Ένας χαλαρός χώρος, με άνετους καναπέδες (λες και είσαι στο σαλόνι σου), πολύχρωμες καρέκλες και γενικά ξύλινες επιφάνειες που προσδίδουν μια ζεστασιά και μια σύνδεση με τη φύση (αφού μαζί λειτουργούν και eco shop).

Πολλοί vegan και χορτοφάγοι ταξιδεύουν από όλο το νησί για να απολαύσουν φαγητό ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς, στο Meraki Market Cafe!

Το μενού αλλάζει κάθε λίγους μήνες, αφού βασίζεται σε εποχιακά φρούτα και λαχανικά και δεν περιλαμβάνει καθόλου κρέας. Υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη και πάντα εξερευνούν και πειραματίζονται με νέες μαγειρικές μεθόδους και συνταγές για να ετοιμάσουν ενδιαφέροντα πιάτα και επιδόρπια στη συνεχώς αυξανόμενη αγορά του healthy food, vegetarian και vegan.

Αν και δεν είμαι χορτοφάγος, επισκέπτομαι το Meraki σχετικά συχνά και απολαμβάνουμε οικογενειακώς τα εποχιακά μενού. Στην τελευταία μας επίσκεψη δοκιμάσαμε τρεις επιλογές από το καλοκαιρινό μενού. Το Meraki Garden Burger αποτελεί σταθερή επιλογή, περιέχει 7 διαφορετικά λαχανικά και μια ξεχωριστή coleslaw με «μαγιονέζα» από αποξηραμένες ντομάτες! Ο γύρος μάς κίνησε την περιέργεια, αφού περιέχει jackfruit (εξωτικό καρπό/φρούτο της Άπω Ανατολής) αλλά και vegan εκδοχή τζατζικιού. Κλείσαμε τα κυρίως πιάτα με την ιδιαίτερη εκδοχή τους σε taco που περιλαμβάνει «κιμά καρυδιών» τυλιγμένο σε φύλλα λάχανου -δροσερό και χορταστικό επίσης. Οι τηγανητές πατάτες, με θαλασσινό αλάτι αλλά και τα wedges γλυκοπατάτας ήταν τα τέλεια συνοδευτικά. Και επειδή καλοκαίρι είναι, ένα παγωτάκι σε ξυλάκι πάει πολύ -δοκιμάσαμε τα vegan παγωτά τους σε γεύση passion fruit και καραμέλας.

Οπότε, δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλοί vegan και χορτοφάγοι ταξιδεύουν από όλο το νησί για να περάσουν μερικές ώρες απολαμβάνοντας φαγητό ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς, στο Meraki Market Cafe!

Όπως λέει και το μότο τους, «Feed your soul». Και εισηγούμαι να το κάνετε συχνά. Σε μένα δουλεύει.

#pafianontour #santinpafoeneshi


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Rum and Jam: Ένα μπαρ που τζαμάρει διαφορετικά
Zëmmerallday: Για χάρη του μάθαμε λουξεμβουργιανά
Μια μπάρα πολύ… στυλάτη
Grind coffeeBAR: Ένα αρτιστίκ και συνάμα ροκ café
Oniro ζω, με φόντο το ναυάγιο
Ένα αλλιώτικο Δωμάτιο Μπύρας (Beeroom)
Μια Cabana στην άκρη της παραλίας
NOLΑ: Μια Αφροαμερικάνα προσγειώθηκε στην Πάφο
O χαμογελαστός Hippo δροσίζει την Πάφο με το gelato του