ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H ελ. επαρχία Αμμοχώστου μου: Βαρβάρα Γεωργιάδου

WIZ TEAM

«Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι χαραγμένη στο DNA μου. Είναι τα παιδικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια και οι χειμώνες, τα σαββατοκύριακα, οι αυθεντικές γεύσεις, οι στιγμές…

Κι αν για τους περισσότερους θεωρείται ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, έχω να πω ότι τον χειμώνα είναι εξίσου γοητευτική, γεμάτη επιλογές, γευστικές και όχι μόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ανακαλύψετε και να τη γνωρίσετε όπως οι ντόπιοι».

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Η Kaliφi στην παραλία Μάλαμα, στον Κάππαρη, είναι το απόλυτο μέρος για απογευματινό ποτό δίπλα στη θάλασσα.Tο σκηνικό είναι μαγικό, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

ΓΙΑ BRUNCH To Le Deli Robuchon, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, σερβίρει φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, φανταστικές ομελέτες, pancakes και ό,τι άλλο φανταστείτε, όλα με γαλλική φινέτσα.

FINE DINING Στο L'Atelier Robuchon, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, με τη μαγευτική θέα και την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, το κάθε πιάτο που σερβίρεται είναι και μια διαφορετική γαστρονομική ιστορία.

Η Βαρβάρα Γεωργιάδου είναι δημοσιογράφος και executive director στην Out of the Blue Creative Communications.

ΓΙΑ BURGER Στο Midtown Bistro, στο Παραλίμνι, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει καλό burger. Τα ολόφρεσκα ψωμάκια με τα ζουμερά μπιφτέκια, το λιωμένο τυρί και τη σάλτσα είναι ό,τι πιο νόστιμο.

ΓΙΑ KAΦΕ Το Second Cup, στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, με θέα τη θάλασσα και το γραφικό εκκλησάκι, είναι η σταθερή αξία για τον πρωινό καφέ, χειμώνα-καλοκαίρι. Το super chic Maccadam All Day, στο Παραλίμνι, είναι o αγαπημένος προορισμός των ντόπιων τον χειμώνα, για καφέ, brunch και… cocktails.

ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Στο La Cultura Del Gusto, στην Περνέρα, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, η ιταλική κουζίνα γνωρίζει την αποθέωση, με ευφάνταστους συνδυασμούς, φτιαγμένους με ποιοτικές πρώτες ύλες. Δοκίμαστε οπωσδήποτε το steak του.

ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Στο Sushi Yama, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα συναντήσετε την ασιατική κουζίνα στα καλύτερά της. Εκεί θα δοκιμάσετε sushi, μια μεγάλη ποικιλία από εύγεστα ιαπωνικά πιάτα και φυσικά μοναδικά cocktails.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ Δίπλα στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας, o Vassos (Psarolimano) Fish Tavern, σερβίρει μεσημέρι και βράδυ, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Για επιδόρπιο δοκιμάστε οπωσδήποτε το παγωτό με σοκολάτα.

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις. Η ταβέρνα Μουσικός, στη Σωτήρα, με το διάσημο ζεστό χαλούμι, το φρέσκο ζεστό ψωμί και τους φτιαγμένους με μεράκι μεζέδες από τον κύριο Πέτρο, προσφέρει την απόλυτη γευστική εμπειρία. Αυθεντικές γεύσεις σερβίρει και η ταβέρνα Old Simos, επίσης στη Σωτήρα. Προτείνω τους μεζέδες του, όπου μπορείτε να παραγγείλετε όσα κομμάτια θέλετε. Η Νapa Tavern, στην Αγία Νάπα, αποτελεί σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες σε ένα πανέμορφο παραδοσιακό σκηνικό. Στην ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι, τα παραδοσιακά πιάτα, φτιαγμένα με ολόφρεσκα εποχικά υλικά, θα σας υπενθυμίσουν τα αρώματα του τόπου μας.


Διάβασε επίσης: Οι υπέροχες ταβέρνες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Instagram: barbsview / outofthebluecy
 

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας

Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά

Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου

Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου