ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λάρνακά μου: Γιώργος Βασιλείου

WIZ TEAM

Ο Γιώργος διαμένει στα Λύμπια εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε αναπόφευκτα έχει ανακαλύψει αρκετά στέκια στη γύρω περιοχή, τα οποία συνήθως προτιμά για τις εξόδους του. Ως εκ τούτου τού ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποια από αυτά.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Για πολλά χρόνια ψάχναμε κάπου να φάμε πίτσα, που να μην είναι το κλασσικό που βρίσκεις στο νησί, και να έχεις και ευφάνταστες επιλογές μιας και δεν τρώμε κρέας, και συνήθως περιοριζόμαστε εξ ανάγκης σε μία ή δύο. Ενώ το «Al Dente», στο Μετρόπολις Mall, στη Λάρνακα, είναι η νούμερο ένα επιλογή μας για ζυμαρικά, μια καλή μέρα το ένστικτό μου μού έλεγε να δοκιμάσω πίτσα. Και ήταν η καλύτερη ιδέα που είχα εκείνη τη μέρα. Υπήρχαν επίσης και αρκετές επιλογές με λαχανικά, μελιτζάνες ακόμα και μια με αγκινάρες, με υπέροχα φρέσκα υλικά και καλοψημένη λεπτή ζύμη που θυμίζει Ιταλία. Σε γενικές γραμμές, στα πιάτα υπάρχει consistency, κάθε φορά που θα επισκεφτείς το εστιατόριο θα γευτείς ακριβώς το ίδιο πιάτο, όπως και την προηγούμενη φορά που το διάλεξες και από προσωπική εμπειρία, ό,τι έχω δοκιμάσει από το μενού μού άρεσε.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ / ΓΙΑ ΠΟΤΟ Έχω την τύχη να μπορώ να πάω με τα πόδια. Το μπαρ της γειτονιάς μου. Σε τούτο το μπαρ έρχεται λογής λογής κόσμος, από ολόκληρη την Κύπρο. Άτομα που άμα κάτσουν στο μπαρ, μέχρι να φύγουν γίνονται φίλοι. Πρόκειται για τον Κασκαντέρ. Εκτός του ότι παίζει πολύ καλή μουσική, σερβίρει και στηρίζει τη ντόπια παραγωγή κρασιού και κραφτ μπύρας, ενώ o Μιχάλης πίσω από το μπαρ ετοιμάζει υπέροχα κοκτέιλ, συνήθως με κάποιο twist. Για παράδειγμα, υπάρχει στο μενού το «Cuba Lympia», μια παραλλαγή του «Cuba Libre», με αφιέρωση στο χωριό που τον φιλοξενεί. Επίσης, το μπαρ προσφέρει μια νόστιμη συλλογή από τσιμπήματα, ατομικές πίτσες (βλέπε χαλούμι με βασιλικό) και αναλόγως των ημερών κούπες (και με μανιτάρι) -το τέλειο pairing με μια μαύρη μπύρα.   

Ο Γιώργος Βασιλείου είναι motion graphics artist και animator. Είναι ιδρυτής του Werx Studio, μέσω του οποίου καθημερινά δημιουργεί ενδιαφέροντα πρότζεκτ.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ / ΓΙΑ ΜΕΖΕ Ταβέρνα «Μιχάλης Τσαγγάρη», στα Λύμπια. Ο κ. Μιχάλης ξεκινά πολύ νωρίς να προμηθευτεί φρέσκο ψάρι, το οποίο θα μαγειρευτεί με αγάπη και μεράκι, κάνοντάς σε να νιώθεις ότι κάθεσαι παραθαλάσσια για φαγητό. Ακόμα και τα πιάτα που πιστεύεις ότι έχεις ξαναδοκιμάσει, όπως για παράδειγμα καλαμαράκια, είναι από άλλο παραμύθι. Το κατάστημα εξωτερικά είναι βγαλμένο από άλλες δεκαετίες, ξυπνά η νοσταλγία και χαίρεσαι να τρως τίμιο φαγητό. Και τον χειμώνα, που έχει πολύ κρύο, το κατάστημα διαθέτει τζάκι με ξύλα, οπότε με δυσκολία σηκώνεσαι να φύγεις.

ΓΙΑ VEGAN / ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ Από πού να αρχίσω γι’ αυτό το εστιατόριο; Βρίσκεται στην Αραδίππου και για να βρεις τραπέζι θα πρέπει να προσπαθήσεις αρκετές μέρες πριν. Το Wok and Oven είναι ένα cozy comfort food εστιατόριο, με απίστευτα γευστικά ταϊλανδέζικα πιάτα, όλα με φρέσκα υλικά -κάτι που θα το καταλάβεις σε κάθε μπουκιά. Φτάνοντας εκεί θα σε υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο και θα νιώσεις άμεσα τη ζεστασιά του χώρου, όπου για την ώρα διαθέτει μόνο 4-5 τραπέζια. Θα συνέστηνα το πράσινο καρυ, μιας και έχω κολλήσει με το πόσο συγκεντρωμένη γεύση έχει, για το οποίο (όπως και με τα περισσότερα πιάτα στο μενού) μπορείς να επιλέξεις την ένταση του καυτερού, αλλά και τη βασική πρωτεΐνη που θα περιέχει (γαρίδες ή τόφου). Αν θέλετε να δοκιμάσετε tofu, αλλά μέχρι τώρα κάνατε δεύτερες σκέψεις, απλά είναι το κατάλληλο εστιατόριο για να το πράξετε, μιας και το διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο που αναδεικνύει τα θετικά του χαρακτηριστικά και ανεβάζει τη γεύση του πιάτου που θα επιλέξετε!


Instagram: geos_vasiliou

Διαβάστε επίσης
Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Αθήνα μου: Ντένη Καλλιβωκά
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λευκωσία μου: Μιχάλης Μιχαηλίδης
Η Λευκωσία μου: Γιάννης Αδειλίνης
Η Λευκωσία μου: Αφροδίτη Δερματά