ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Αφροδίτη Δερματά

WIZ TEAM

«Τίποτε δεν θα ήταν πιο κουραστικό από το να τρως και να πίνεις, αν ο Θεός δεν τα είχε κάνει και απόλαυση, εκτός από ανάγκη», είχε πει ο Βολταίρος. Αυτές τις μικρές απολαύσεις ψάχνουμε κι εμείς και όταν τις βρίσκουμε μας κάνουν να αγαπάμε λίγο παραπάνω την πόλη μας.

Όλοι οι κριτές του θεσμού ‘WiZ 50 Best Restaurants’ έχουν προτείνει όλο αυτό το διάστημα τα αγαπημένα τους εστιατόρια στην πόλη, οπότε σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησα να φτιάξω κι εγώ μια λίστα με ορισμένα από τα δικά μου αγαπημένα στην πρωτεύουσα».

Διάβασε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»


ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ: Στο Σουβλάκι όπως Παλιά. Απίστευτο ελληνικό και κυπριακό σουβλάκι και  το κυριότερο πολύ κοντά στο σπίτι μου.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ : Στο Γρανάζι. Παίζει φοβερή μουσική, ο χώρος μου θυμίζει αθηναϊκό στέκι και λατρεύω το τζιν τόνικ με την καυτερή πιπεριά που σερβίρει σε χαμηλό ποτήρι…τόσο όσο πικάντικο.



ΓΙΑ ΚΑΦΕ Στο καφέ Nero με βιβλίο στον καναπέ δίπλα στο τζάκι…

ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Στo Barel. H ενέργεια του χώρου είναι τρομερή, το πρόγραμμα άψογο και άκρως ξεσηκωτικό. Τα αδέρφια πρωίμου γνωρίζουν πολύ καλά την συνταγή του κεφιού και ξέρουν να απογειώνουν τις νύχτες μας.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Στο κουτούκι Χάλαντρα. Πρόκειται για ένα στέκι, με ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα το οποίο έχει να σου προσφέρει κάτι επιπλέον πέρα από τους παραδοσιακούς μεζέδες σχάρας. Ολόφρεσκα προϊόντα τα οποία έρχονται κατευθείαν από την φύση στο πιάτο σου!

ΓΙΑ STREET FOOD Στο Por favor! Μ’ αρέσει ο χώρος, τα χρώματα, η διακόσμηση, η ζωντάνια και το κέφι του προσωπικού. Αγαπώ το μεξικάνικο φαγητό και τα κοκτέιλ μαργαρίτα.



ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το Cocktail Festival... έχει εξαιρετικά κοκτέιλ, από βραβευμένα bars, ανεβαστική μουσική και γενικά φοβερό παλμό!

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Στις Μαγείρισσες. Πειραγμένος κυπριακός μεζές ο οποίος έρχεται στην ποσότητα που πρέπει. Απλές γεύσεις οι οποίες έχουν όμως μια τσακπινιά, όμορφος χώρος και κοντά στο σπίτι μου. Στη Μπέμπα. Δύσκολο να βρεις τραπέζι αλλά όταν τα καταφέρεις η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη. 


Φωτό: Μπέμπα


Instagram: afroditedermata

 


Διαβάστε επίσης:
Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Αθήνα μου: Ντένη Καλλιβωκά
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λευκωσία μου: Μιχάλης Μιχαηλίδης
Η Λευκωσία μου: Γιάννης Αδειλίνης