ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 άτομα του χώρου της εστίασης μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους μέρη για ποτό

WIZ TEAM

Η Καθημερινή, σε συνεργασία με το WiΖ Guide, παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή (6/8) τα «50 Best Bars» της Κύπρου.

Με αφορμή το ένθετο 50 Best Bars, λοιπόν, το οποίο θα αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό για την επόμενή σου έξοδο, μαζέψαμε τα αγαπημένα στέκια για ποτό (κοκτέιλ, κρασί, μπύρα κ.λπ.) των 12 Κριτών της ομάδας των WiZ 50 Best Restaurants, όπως αυτά παρουσιάστηκαν μέσω αρθρογραφίας στο WiZ το προηγούμενο διάστημα.

Απόστολος Κουρουπάκης

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Πολύ συχνά στην Κορνίζα, διότι έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, για να σου φτιάξουν το δικό σου κοκτέιλ, ή να σου προτείνουν τη γεύση που έχεις ανάγκη εκείνη τη στιγμή, με χαμόγελο και χιούμορ. Επιλογές ενδιαφέρουσες βρίσκω και στην Παλαιά Πινέζα. Δύο κοκτέιλ και μια βόλτα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Και αν βγω προς τη νέα πόλη θα πάω στο Telex Bar, όπου το ευχάριστο σέρβις, η ενημερωμένη κάβα ποτών και ο παρεΐστικος, χαλαρός χώρος είναι ό,τι πρέπει για ν’ απολαύσεις ένα από τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σερβίρει το κατάστημα.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Ενημερωμένες κάβες κρασιού υπάρχουν σε πολλά εστιατόρια και άλλους χώρους. Πάντως, αν με ρωτάς, που δεν με ρωτάς, επιλέγω συνήθως τη γηγενή ποικιλία «Μωροκανέλλα».

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Θα πάω στο Reckless Bar, εκτός από την μπύρα του, και για όλα αυτά που προσφέρει ως κοινωνικός χώρος.

Απόστολος Κουρουπάκης είναι υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας «Η Καθημερινή», αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ενθέτου «Ζωή» και μέλος της ομάδας των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος».

Γιάννης Αδειλίνης

ΓΙΑ ΠΟΤΟ στο Bar Souvenir, της ομάδας High & Wet, στον παλιό Στρόβολο. Επιτηδευμένα ανεπιτήδευτο, καθαρά ποτά, νόστιμα κοκτέιλ, ενδιαφέρουσα μουσική, vintage διακόσμηση που σε κάνει να την προσέξεις, κόσμος που βαρέθηκε το mainstream και θέλει κάτι άλλο. 

ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ μια βόλτα στα επισκέψιμα οινοποιεία μας είναι από μόνη της εμπειρία που σου μένει. Δοκιμάζεις τα φρέσκα κυπριακά κρασιά που μόλις εμφιαλώθηκαν αλλά και premium που δεν βρίσκεις στις κάβες. Δύο που μου αρέσουν είναι το Οινοποιείο Βλασίδης στο Κοιλάνι και το Οινοποιείο Τσιάκκας στο Πελένδρι. Πολύ καλά κρασιά, ωραία διαμορφωμένοι χώροι  γευσιγνωσίας και πανοραμική θέα στον αμπελώνα.

Γιάννης Αδειλίνης υπήρξε για πολλά χρόνια αρχισυντάκτης σε διάφορα περιοδικά στο νησί, ενώ σήμερα είναι Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Deejay Radio (αυτή την εποχή τον ακούμε τα σ/κ, μεταξύ 08.00-10.00, στην εκπομπή Morning Vibes), Επιμελητής των ειδικών εκδόσεων της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» και Υπεύθυνος των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος».


Αθηνά Λοϊζίδου

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ομολογώ ότι απολαμβάνω πιο πολύ τη φάση στο σπίτι, όπου έχω τα ειδικά για κάθε κρασί ποτήρια, τη θερμοκρασία κρασιών όπως τη θέλω και φυσικά τα συνοδευτικά μεζεδάκια. Το ίδιο θα πω και για τον καφέ, μιας και είμαι πολύ ιδιότροπη σε σχέση με την ποιότητα, την ένταση και ειδικά τη θερμοκρασία του καφέ μου. 

Αθηνά Λοϊζίδου διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα athenarecipes.com, καθώς και δικό της κανάλι στο youtube. Tα τελευταία χρόνια διαβάζουμε τις συνταγές της και στο περιοδικό «Γαστρονόμος» Κύπρου, της εφημερίδας «KAΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Ντένη Καλλιβωκά

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Για Mai Tai στο Baba Au Rum, που τα τελευταία 10 χρόνια είναι στη λίστα των Worlds 50 Best Bars. Καταπληκτικό μπαρ. Επίσης, στο Line Athens για Daiquiri με Opurist και Negroni, μαζί με food to share. Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε μπαρ στην Αθήνα. Συχνά και στο Galaxy στη Στοά, ένα από τα πιο ιστορικά μπαρ της πόλης για martini.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ στο Oenoscent. Με τις οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, βραβευμένου επανειλημμένα ως καλύτερος σομελιέ στην Ελλάδα. Επίσης, στο Heteroklito. Μικρή λίστα που αλλάζει συνέχεια, με επιλεγμένα εξαιρετικά κρασιά, τυριά κλπ. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να κλείσετε και όλο τον διπλανό χώρο με το μπαρ, για μια υπέροχη εμπειρία. Είναι φυσικά και το Paleo. Λίγο πιο μακριά, στον Πειραιά, αλλά αξίζει τον δρόμο, αφού ο Γιάννης Καϋμενάκης πάντα επιλέγει διαφορετικά και προτείνει τολμηρά. Κι αν δεν αγαπάτε το κρασί, να ξέρετε πως θα σας κάνει να το αγαπήσετε.

Ντένη Καλλιβωκά είναι Food & Drink Editor στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και Eκδότρια του Difford’s Guide Greece & Cyprus. Υπήρξε κριτής στους Χρυσούς Σκούφους και κριτής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς αποσταγμάτων και κοκτέιλ, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι στενή συνεργάτιδα των Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος», στην Κύπρο.

Σάντη Αντωνίου

ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΟ ΠΟΤΟ στο Κλειδί. Αυτός ο μποέμ χώρος μοιάζει να είναι βγαλμένος από παριζιάνικο σοκάκι. Άσε που  η Άννι θα σου ετοιμάσει πάντα το ποτό με το πιο γλυκό χαμόγελό της.  Τον χειμώνα απολαμβάνω επίσης πολύ το 1900, με κρασάκι και σουπίτσα (τραχανά ή χορτόσουπα).

ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ στον Λαζαρή, με θέα την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Λάζαρου: μπύρες, φάβα, φρεσκοζυμωμένο ψωμί, παντζαροσαλάτα, πατατοσαλάτα, τηγανιά κοτόπουλου, φασόλια γίγαντες και άλλα μικρά νόστιμα πιατάκια συμπληρώνουν μια γευστική πανδαισία.

*Τη Σάντη Αντωνίου θα τη βρεις σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ως υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου, θα την εντοπίσεις στα ράφια των βιβλιοπωλείων με την ιδιότητα της  συγγραφέως, θα την εντοπίσεις σε παλιότερα τεύχη του περιοδικού MUST να μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί της -από τη Φύτη μέχρι την Νέα Υόρκη- μέσα από  τη στήλη της Sandylov.

Ειρήνη Γεωργαλλά

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Αγαπημένος προορισμός για «after work drinks» το Silver Star, με ψαγμένες ετικέτες και μουσική. Προτείνω επίσης το Swimming birds στην παλιά πόλη, όπου η Μισέλ και η Σταύρη σερβίρουν «λίγα και καλά», με έμφαση στο κρασί και το G&T, με χαλαρή διάθεση και θετικά vibes. 

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Σταθερή και διαχρονική αξία για τη Λευκωσία, στο κεφάλαιο κρασί, είναι το Vino Cultura. Η μακροσκελής λίστα που επιμελείται ο σομελιέ Αντρέας Κυπριανού, περιλαμβάνει ετικέτες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε με τα ευφάνταστα tapas που προσφέρει το μενού

Ειρήνη Γεωργαλλά είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, με πάθος για το καλό φαγητό και τα εστιατόρια. Διατηρεί το δικό της blog για εστιατόρια, με την ονομασία «Out & About», ενώ έχει συνεργαστεί για μια διετία με το WiZ Guide, γράφοντας εβδομαδιαίες κριτικές εστιατορίων.


Αφροδίτη Δερματά

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Στο Γρανάζι. Παίζει φοβερή μουσική, ο χώρος μου θυμίζει αθηναϊκό στέκι και λατρεύω το τζιν τόνικ με την καυτερή πιπεριά που σερβίρει σε χαμηλό ποτήρι… Πικάντικο τόσο όσο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το Cocktail Festival... έχει εξαιρετικά κοκτέιλ, από βραβευμένα bars, ανεβαστική μουσική και γενικά φοβερό παλμό!

Αφροδίτη Δερματά είναι μέλος της ομάδας του WiZ Guide και ραδιοφωνική παραγωγός στον LoveFM.

Πάολα Παπακώστα

ΓΙΑ ΠΟΤΟ μετά τις 6, το κλασσικό Μαντάμ, στην Πλατεία Ηρώων. Επίσης, το Dusty Munky για κάτι πιο lively σε beat /cool vibes, κρυμμένο πίσω από μία στοά, αλλά και το Bar du Soleil για πιο mainstream μουσική με ωραία τσιμπήματα. Για πιο chill out καταστάσεις ωραίο είναι και το Tapper Bar.

Πάολα Παπακώστα είναι food blogger, γνωστή ως Cypriot and Proud.

Λεόντιος Τσέλεπος

ΓΙΑ ΠΟΤΟ με ηλιοβασιλέματα και φόντο το γραφικό λιμανάκι και το Κάστρο, ο Ouranos στο ξενοδοχείο Annabelle είναι μοναδικός. Ειδικά όταν στα πλήκτρα είναι ο σταρ μας, Ευθύβουλος Θεοχάρους και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες! Για χαλαρή διάθεση, στην αναβαθμισμένη παλιά αγορά της πόλης το Kinky αποτελεί τον πρώτο διδάξαν ψαγμένης μπάρας! Ακολούθησαν το Mr Tippler και το Rum and Jam, με ξεχωριστά στυλ το καθένα. Επιλέγω όμως το νεοαφιχθέν Beeroom Craft Beer Pub που προσφέρεται για πίτσα, τρελή ποικιλία μπυρών αλλά και τα αγαπημένα μου (οικογενειακά) κρασιά Κτήμα Τσέλεπου! Κυριακή απόγευμα με πίτσα μαργαρίτα και την αγαπημένη μου σαμπάνια (με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας) Amalia Brut (Κτήμα Τσέλεπου) βλέπεις τη Δευτέρα με άλλο μάτι! 

Λεόντιος Τσέλεπος είναι νομικός συμβούλος / σύμβουλος αθλητικής διοίκησης, ο οποίος απλώς -όπως εύκολα θα διαπιστώσετε αν τον ακολουθήσετε στο Instagram- λατρεύει να ανακαλύπτει όμορφα στέκια με ωραία αισθητική!

Πόπη Βακή 

ΓΙΑ ΜΠΙΡΑ Μπιραρία με θέα και ωραίες μπίρες, το Jackson, στο Κίτι.

Η Πόπη Βακή ανέκαθεν είχε μια πολύ καλή σχέση με το ποιοτικό φαγητό, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ψυχαγωγίας/διασκέδασης (ρίξε μια ματιά στο Instagram της και θα καταλάβεις).

Γιάννος Ιωάννου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Αν και creative director του Cyprus Cocktail Festival, όσο και να δοκιμάζω τα νέα trends στα cocktail πάντα επιστρέφω στα classic cocktails. Είμαι φαν του old fashioned, χωρίς κανένα twist στο συγκεκριμένο κοκτέιλ. Το απολαμβάνω Δευτέρες στην New Division, με ροκ ακούσματα από lost dogs. Δεν χάνω ποτέ τα μέρη που πάει ο Serial parties-Serial Griller, όπως Zonkey και Artnaldas.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Σίγουρα after work, ειδικά Τετάρτες και Παρασκευές, τη βγάζω στο Harley Owners Group club (HOG), που έχουν μια καλή γκάμα από IPA μπύρες. Επίσης, στο Rabbit Hop - beer shop.

Γιάννος Ιωάννου είναι ο Creative Director του Ομίλου SPPMEDIA, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο είναι tattoo artist και εικονογράφος, ενώ επίσης απολαμβάνει πολύ τα ταξίδια, την εξερεύνηση νέων πολιτισμών, αλλά και την κουλτούρα του street food.

Μιχάλης Μιχαηλίδης 

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ στο Vino Cultura, με τις πολύ νόστιμες και value for money επιλογές to share.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ στον Κασκαντέρ στα Λύμπια, όπου εκτός από κοκτέιλ, μπορείς επίσης να απολαύσεις ζιβανία, craft μπίρα, τεκίλα, gin ή άλλα spirits, σε ένα υπέροχο μπαρ βγαλμένο από ταινία.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ στη New Division, αλλά και στο Moondog’s.

Μιχάλης Μιχαηλίδης είναι μέλος της ομάδας του WiZ Guide.