ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Μαρία Χριστοφόρου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η καλλιτέχνις-εικαστικός και ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων), Μαρία Χριστοφόρου, μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της στέκια για έξοδο στη Λευκωσία.

Η Λευκωσία είναι η πόλη μου. Η εντός των τειχών Λευκωσία είναι συνδεδεμένη με τα παιδικά μου χρόνια, αφού και τα δύο σπίτια των γιαγιάδων και των παππούδων μου βρίσκονται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Αγαπώ όλη την πόλη και απολαμβάνω κάθε στιγμή σε αυτή. Ονειρεύομαι μια μέρα η Λευκωσία μου να μοιάζει πιο πολύ με ευρωπαϊκή πόλη γιατί της αξίζει.


Arabica Coffee House

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Απολαμβάνω μοναδικές κινέζικές πικάντικες συνταγές στο κινέζικο εστιατόριο Imperial στην Έγκωμη, που συνδυάζει ταυτόχρονα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και προσωπικό έξω καρδιά, που με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Αγαπημένο μου πιάτο το chicken mango.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Arabica Έγκωμης, απολαυστικός καφές και ευχάριστο περιβάλλον με ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό, ιδανικός χώρος για ξεκούραση και δουλειά. Αγαπημένος καφές ο caramel macchiato, παγωμένος για το καλοκαίρι και ζεστός το χειμώνα, αλλά πάντα απολαυστικός.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Μεζές στο Οδόφραγμα, στον Άγιο Δομέτιο, με καλή παρέα και αγαπημένους ξεχωριστούς φίλους. Καθόμαστε συνήθως στον κήπο. Αγαπημένο πιάτο το κοτόπουλο σουβλάκι.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ Στη ψαροταβέρνα το Λάτσι απολαμβάνω μοναδικό φρέσκο ψάρι και νόστιμους ψαρομεζέδες. Είναι συνήθως ιδανικός χώρος για να μαζευτεί η οικογένεια, Κυριακή μεσημέρι. Απολαμβάνω πάντα το αγαπημένο μου χταπόδι στα κάρβουνα, με λαδολέμονο και μαϊντανό.


Beer & Beer

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Στο il Bacaro απολαμβάνω λευκό sparkling κρασί και άρωμα Ιταλίας, με τη φιλική διάθεση του Ζένιου που πάντα θα σου δώσει ωραίες συμβουλές για κρασιά.

ΓΙΑ BURGER Home made στην old time classic Babylon! Σταθερή αξία εδώ και χρόνια.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Beer and Beer στη Μακαρίου. Είναι ακριβώς όπως λέει και το όνομα, αφού διαθέτει ποικιλία με μπύρες στο κέντρο της πόλης, με χαλαρή διάθεση και θετική ενέργεια, σε μια τοποθεσία με ωραία vibes. Αποτελεί το meeting point με τα αγαπημένα μου ξαδέλφια, για μπύρα και κουβέντα.

Instagram: @ma.christoforou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή
Ο Πρωταράς μου: Μικαέλο Παπαδάκης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Λευκωσία μου: Παναγιώτης Ξάνθου
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού